Obvestilo NIJZ

Spoštovani starši!

NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje) nas je obvestil, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga šola mora sporočiti, do napotitve v karanteno na domu podaljšal za nekaj dni. V soboto, 15. 1. 2022 je zamik znašal že dva dni, zato je v prihodnjih dneh  pričakovati še podaljšan zamik. Ob tem nas je NIJZ seznanil, da se prejeti seznami visokorizičnih kontaktov obravnavajo po vrsti glede na čas prejema.

Zoper preprečevanju okužbe s SARS-CoV-2 na šoli še naprej dosledno izvajamo vse ukrepe in navodila. Zato ob potrjenih okužbah v oddelkih in napotitvijo učencev v karanteno takoj pričnemo izvajati pouk na daljavo.

Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Hvala Vam za razumevanje.

Voščilo

 

 

Vesele božične praznike in vse dobro v letu 2022!

Vam želi kolektiv OŠ Šalovci

Tehniški dan

Učenci 4. in 3. razreda so imeli v sredo 22.12.2021 tehniški dan. Na tehniškem dnevu so učenci 4. razreda izdelovali božične škrate, učenci 3. razreda pa gnome. Več v galeriji.

Obvestilo gradnja krožišča

Spoštovani starši,

ker se v bližini naše šole ureja krožišče, so se z današnjim dnem dovozi učencev in nas zaposlenih spremenili. Zapora ceste v smeri Markovci bo zaradi gradnje krožišča predvidoma trajala do konca januarja. Iz strani Markovec je šola normalno dostopna. Spremenjen je tudi dovoz učencev, ki prihajajo v šolo z avtobusom, saj bo ta učence odlagal in jih pobiral na parkirišču ob črpalki INA. Spremstvo za te učence bo organizirano. Starši, ki vozite učence v šolo jih lahko odložite na črpalki INA in pospremite do šole. V ta namen je urejena peš pot od vrtca (dovoz ob vrtcu) čez cesto in ob drugi strani ceste (ob igrišču). Ker se ob njej nahaja delovišče (gradnja krožišča) pozornost ni nikoli odveč. Razvoz učencev s kombijem ostane nespremenjen in se po potrebi prilagaja trenutnim razmeram.

Prosimo za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Samotestiranje učencev

Spoštovani starši,

na Vas se obračamo s prošnjo po pomoči pri izvajanju pouka v šoli.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo.

Pred samotestiranjem starši podpišete soglasje/nesoglasje, ki je objavljeno v priponki. Podpisano soglasje/nesoglasje prinesejo učenci  v šolo najkasneje do  srede, 17. 11. 2021, oziroma prvi dan prihoda učenca v šolo. Ostalim učencem se po sklepu MIZŠ odredi šolanje na daljavo.

Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, nam to prosim označite na soglasju/nesoglasju, saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Samotestiranje učencev bo od srede, 17. 11. 2021 potekalo po protokoluki je objavljen v 2. priponki.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi tudi sam izvesti.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z Vašo podporo.

(Skupno 40.396 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost