1. dan-Sporočamo, da smo srečno in varno prispeli v Koper. Namestili smo se v sobe in nato zaplavali v bazenih hotela Aquapark Žusterna. Lepo vreme primorske pokrajine nam je omogočalo, da smo se sprehodili do mesta Koper. Ob obali smo našli nekaj školjk ter se kasneje zabavali ob družabnih igrah.

2. dan – Dan se je začel z oblačnim in malce deževnim vremenom. Kljub temu smo polni doživetij novega dne. Dopoldne smo plavali in uživali v vožnjah po toboganu. Popoldne pa smo se z ladjico odpeljali do Izole ter se tam sprehodili do Simonovega zaliva. Kapitan nas je povabil na krov ladjice in nam povedal nekaj zanimivosti primorske obale. Večer je minil v športnem duhu, saj smo se preizkusili v odbojki na mivki.

3. dan šole v naravi smo spoznali značilnosti slovenskega primorja: lego, podnebje, rastje, temperaturo … Na terasi pred hotelom smo reševali naloge, povezane z morjem in življenjem ob njem. V bazenih smo preverili plavalne sposobnosti, jih utrdili, tekmovali in se zabavali na toboganih. Ob rahlem vetru smo se sprehodili do bližine pristanišča Luke Koper in se preizkusili na plezalni steni in drugih izjemno privlačnih postavitvah ob koprski plaži.

Na predzadnji dan šole v naravi smo izvedli naravoslovni dan. Kolikor nam je vreme dopuščalo, smo se sprehodili po ozkih ulicah Pirana. Ogledali smo si Tartinijev trg in Pomorski muzej v Piranu. Pomorski muzej Piran se nahaja v palači Gabrielli, zgrajeni sredi 19. stoletja tik ob piranskem  pristanišču. Muzej zbira, preučuje in predstavlja pomorsko dediščino in na pomorstvo vezane gospodarske panoge obalnega območja in celotnega slovenskega prostora. V ta namen ima urejeno zbirko pomorske arheologije, etnološko ribiško zbirko ter zgodovinsko, etnološko in umetnostnozgodovinsko zbirko pomorstva od srednjega veka do konca 2. svetovne vojne. Zvečer smo se pripravljali, da pokažemo svoje talente. Na družabnem VEČERU TALENTOV smo se preizkusili v skečih, plesu, petju … Nekateri smo se izjemno potrudili, v svoj nastop smo vnesli veliko humorja in iznajdljivosti. Naše nastope smo točkovali, glavna sodnika sta bila učitelja, ki sta nam podarila zaslužene nagrade.  Ves teden smo pospravljali in urejali naše sobice. Najbolj urejene sobice so bile prav tako nagrajene. Učitelj športne vzgoje nam je povedal katera priznanja smo si prislužili glede na naše plavanje. Z našimi dosežki smo zelo zadovoljni.

Zadnji dan šole v naravi smo pakirali svoje stvari in se potihoma že veselili srečanja s svojimi domačimi. Dopoldne smo še zadnji dan zaplavali po bazenih Aquaparka Žusterne v Kopru in se spustili po toboganih. Ob slovenski obali smo izkoristili še zadnje trenutke za nabiranje školjk za šolsko razstavo. Nekateri smo na obali pokazali tudi svojo umetniško plat in risali s kredami. Po sproščeni igri na igralih nas je pričakal avtobus, nato pa smo polni doživetij in lepih spominov sedli na vlak in se odpeljali proti domu …

(Skupno 487 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost