Učenci šolske skupnosti so poskrbeli, da je bil FAŠENEK nadvse živ. Po napornem pouku so poskrbeli, da sta se zadnji dve uri spremenili v pustno rajanje z živahnim programom. K posebnemu vzdušju je prispevala tudi okrasitev telovadnice po zamisli učencev.

Program je vodila učenka Vita Lukašev. Na začetku so obnovili znanje o pustnem maskiranju v Sloveniji in v svetu. Skupaj s sošolci je pripravila nabor zanimivih iger za pustne šeme. Posebej pa so se izkazali učenci 9. razreda, ki so prikazali obred »gostüvanja«  in  s tem opozorili na pomembnost ohranjanje šeg in navad (potek obreda,  lovljenje nevestinega šopka, fotografiranje, pogostitev svatov).

Izbirali smo tudi najbolj zanimivo oz. izvirno masko. Učenci razredne stopnje so največ glasov namenili Vidu Racu, ki je predstavljal policista. Učenci predmetne stopnje pa so nagradili izvirni maski ženina in nevesto oz.  Tadeja Abraham in Majo Kerčmar.

Ker so pusta sprejeli tudi učitelji (saj so se tudi oni maskirali) je učence očarala izvirna maska učitelja matematike Petra Škofiča.

Prav vsi pa smo se razvajali s pustnimi krofi. Slike si lahko ogledate v galeriji slik.

                                                                                                                                                            Mentorica šolske skupnosti:

                                                                                               Dušanka Lainšček Grkinič

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)