Šolska knjižnica je namenjena učencem in strokovnim delavcem šole, ki si lahko izposojajo knjige za pedagoško delo, domače branje, bralno značko, najdejo pa tudi veliko zanimivega branja za razvedrilo in prosti čas. Rok izposoje je 14 dni. Po potrebi se lahko ta rok podaljša še za en teden.

Glavni cilj šolske knjižnice je vzgoja učenca v samostojnega in aktivnega uporabnika knjižničnega gradiva in drugih informacijskih virov. Da bi dosegli ta cilj, potekajo v knjižnici različne dejavnosti, kot so npr. beremo pod pravljičnim drevesom, dnevi dejavnosti, dejavnosti v okviru različnih projektov,  individualno pedagoško delo ob izposoji in ure knjižnično-informacijskih znanj, ki pomagajo učence vzgojiti v vseživljenjske bralce.

Knjižnica 2

Delo v šolski knjižnici je sestavni del vzgojno-izobraževalnega dela na šoli. Knjižničarka se s svojim delom na različne načine vključuje v pouk in ostale dejavnosti na šoli.

V lanskem šolskem letu smo si zadali za cilj, da naj knjižnica postane »srce šole«, zato smo se lotili temeljite prenove šolske knjižnice in iz naše knjižnice je nastala t.i. Mavrična dežela branja. Stare police so nadomestile nove svetle knjižne police. Velika pridobitev so tudi moderna korita, v katerih so zložene slikanice za najmlajše, udobni naslonjači in kocke za sedenje  v raznolikih barvah ter moderno opremljena čitalnica. Knjižnico danes krasijo izdelki učencev: stenske slike knjižnih junakov, portret Sneguljčice in Ivana Cankarja, hiša Muce Copatarice, lutka Mačka Murija, senčno gledališče, izvirni plakati in pravljično drevo, ki je še v nastajanju. Na novo smo nakupili tudi veliko knjig (leposlovje in strokovno gradivo) in pri nakupu upoštevali predloge in želje učencev ter pedagoških delavcev na šoli.

Skupaj je na razpolago okrog 4800 enot knjižničnega gradiva. Učencem je na voljo 16 čitalniških mest,  kjer lahko v prostem času delajo domače naloge, berejo knjige, pripravljajo plakate ter seminarske naloge, brskajo po revijah.

Šolska knjižnica je v šolskem letu 2023/2024 odprta po naslednjem urniku:

PONEDELJEK: 10.45 – 12.30

SREDA: 7.55 – 12.30

ČETRTEK: 8.50 – 10.40

PETEK: 7.55 – 10.40

S knjižničnim gradivom morajo uporabniki knjižnice ravnati skrbno. Poškodovano ali izgubljeno knjižnično gradivo nadomestijo z novim ali vsebinsko enakovrednim gradivom v dogovoru s knjižničarko. V knjižnici veljajo pravila, ki jih morajo uporabniki upoštevati, da lahko delo poteka nemoteno. Pravila so vidna na oglasni deski v knjižnici. Pri iskanju gradiva pomaga in svetuje knjižničarka Slavica Balek Haddaoui.

Knjižnica 1

(Skupno 947 obiskov, današnjih obiskov 1)