[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
V ponedeljek 26. junija 2017 smo se učenci zjutraj ob deseti uri zbrali v šoli. Kljub temu, da so se začele počitnice, smo se nekateri učenci od 6. do 9. razreda prijavili na tabor in preživeli zelo zanimive in zabavne trenutke.

Namestili smo se v dveh učilnicah, imeli kosilo in se lotili dela. Obiskali smo cerkev v Domanjševcih, o kateri smo izvedeli veliko zanimivih podatkov, kot je ta, da je te cerkev najstarejši sakralni spomenik v Sloveniji. O sami cerkvi nam je veliko povedal tudi domačin, gospod Emerik Jakoša.

Po natančnem ogledu cerkve nas je minibus odpeljal v Kančevce, kjer nam je pater posredoval veliko uporabne literature. Nekaj časa smo preživeli v okolici samostana in se nato odpeljali nazaj proti šoli, kjer smo začeli z resnim delom, to je  s pripravo zloženke, makete in slikanje –  vse v povezavi z domanjševsko cerkvijo.

Ob šestih  je sledila večerja, ki smo jo imeli zunaj, pripravljeno nad ognjem. Sledil je zabaven mehiški večer, ki sta ga pripravili osmošolki Melani in Tamara. Po tem pa so nekateri učenci igrali nogomet, drugi pa poslušali glasbo, počivali …

V torek nas je čakal zabavnejši dan. Dopoldne smo še trdo delali, po kosilu pa smo se odpravili v zdravilišče  Radenci. Tam smo se naplavali in porabili skoraj vso svojo energijo. Po razigranem kopanju nas je še čakal obisk Maksimusa. Tam nas je čakala večerja in na koncu tudi ogled filma Transformerji: Zadnji vitez. Ko je bilo filma konec, smo se v poznih urah utrujeni vrnili v šolo.

Po obeh dnevih pa zvečer pozno v noč nismo zaspali; klepetali smo pozno v že skoraj jutranjo noč, privoščili pa smo si tudi naši učiteljici; zjutraj je sledilo njuno maščevanje …

V sredo je bilo jutro najtežje, saj si je marsikdo želel ostati še vsaj nekaj dni, drugi pa so bili enostavno preveč utrujeni od ponočevanja. Po zajtrku smo okoli devete ure začeli pripravljat predstavitev za starše, da bi tudi oni izvedeli,  kako smo se imeli in kaj smo počeli. Po kosilu je sledila predstavitev doživetij in poznanj tabora in nato odhod domov.

Na tem kratkem taboru smo koristno porabili svoj prosti čas in se obenem zelo zabavali.

 

Udeleženci tabora z mentoricama Bredo Kerčmar in Jožefo Tratar

no images were found

 

no images were found

 

no images were found


[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)