Sejem Turizem in prosti čas 2015

V soboto, 31. 1. 2015, smo se v okviru projekta Popestrimo šolo z vlakom odpravili v Ljubljano na ogled sejma Turizem in prosti čas, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču. Ob 5.00 zjutraj smo se dobili na železniški postaji v Šalovcih, se vkrcali na vlak in se počasi, a vztrajno peljali proti Ljubljani. Med vožnjo smo opazovali naravo, mesta, reke, tovarne in že začeli reševati različne naloge. Eni smo iskali kulturne in naravne znamenitosti Ljubljane in okolice – pomagali smo si s turističnim vodnikom Slovenije in internetom, na pomoč pa nam je priskočila tudi učiteljica Jožica -, drugi pa so s pomočjo različnih spletnih strani poskušali zarisati pot, ki smo jo opravili, izračunati čas potovanja in ugotoviti, kako si lahko med potovanjem krajšamo čas s pomočjo mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in prenosnikov, kamere in fotoaparata. Posneli smo tudi nekaj fotografij. Po štirih urah in pol vožnje smo končno prispeli v Ljubljano. Z železniške postaje smo se peš odpravili proti Gospodarskemu razstavišču. Učiteljica Jana nam je podala glavne informacije, nam razdelila delovne liste in ogled sejma se je začel.

Najprej smo si ogledali stojnice različnih turističnih ponudnikov iz vsega sveta. Zbirali smo letake, spraševali razstavljavce, vmes dobili tudi kakšno nagrado in se tako oboroženi odpravili še na adrenalinski del sejma. Tam smo se preizkusili v vožnji z BMX kolesi za izvajanje akrobacij, plezali po vrvi in nekateri med nami prvič stopili na rolko. Nato smo si ogledali še gastronomski del sejma, kjer so se predstavljala različna turistična društva iz celotne Slovenije. Seveda pri tem ni manjkala pokušnja hrane.

Po ogledu sejma je sledil zaslužen počitek v McDonaldu. Prosti čas pa smo izkoristili za ogled trgovin in centra mesta. Polni lepih vtisov smo se odpravili proti domu.

Utrinke z našega ogleda si lahko ogledate v galeriji POŠ.

 

ŠAH-MAT

Za nami je prvi mesec igranja šaha. Naučili smo se nekaj novih potez, raziskovali razvoj šaha v preteklosti, se spopadli s šahovskimi izzivi ter odigrali nekaj partij. Zmagovalci so se pomerili med seboj, nekateri tudi z učiteljico Jano.

Muzikal Romeo in Julija

V okviru dejavnosti On the stage, ki jo izvajamo v okviru projekta Popestrimo šolo, smo si v sredo, 28. 1. 2015, v ŠIC Ljutomer ogledali muzikal Romeo in Julija, ki so ga po Shakespearu priredili dijaki in dijakinje 2. gimnazije Maribor. Predstava je bila fenomenalna, igralci izjemni. Vsi smo bili navdušeni, čeprav je muzikal v celoti potekal v angleškem jeziku. Vsi smo bili mnenja, da bi si muzikal z veseljem ogledali še enkrat.  

 

BRALNI NAHRBTNIK

Beremo in predstavljamo svojo najljubšo pravljico. Zgodbo zapišemo, jo narišemo, pri vsem tem pa nam pomagata opica Minka in kuža Jaka, ki vsak četrtek enega od učencev spremita domov, kjer ostaneta en teden.  

 

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)