Družina je skupnost, ki nas združuje in povezuje, v njej najdemo zatočišče in oporo, ko smo srečni in kadar nam ja najtežje; ali kot pravi pregovor, ko v življenju izgubiš vse, ti še vedno ostane družina.

V tem razmišljanju je potekala tudi pogovorna ura 7. in 8. razreda, ki smo jo izvedli v torek, 4. aprila. Učenci so se na srečanje medgeneracijskega branja pripravili tako, da so v šoli razmišljali o pomenu družine ter na listke zapisali svoje misli/asociacije.

Ko so se nam pridružili starši/stari starši, smo si skupaj ogledali film Lev, ki na zelo tankočuten način prikazuje družino kot temeljno vrednoto človekovega življenja. Skupaj smo, na zelo čustven način, podoživljali usodo glavnega junaka. Njegova zgodba je bila izhodišče za skupni pogovor, ki je odstiral marsikatero skrivnost in nas tako še bolj zbližal ter povezal. Ob koncu srečanja je vsak udeleženec dobil v dar dve knjigi.

Bilo je lepo in nepozabno, kot je vsako naše druženje. Ponosna sem na učence in starše, ki si želijo drugačnih oblik sodelovanja, in vsi skupaj se že veselimo naših naslednjih srečanj.

Breda Kerčmar,

mentorica medgeneracijskega branja in razredničarka 7. in 8. razreda

no images were found

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)