Učenci OŠ Šalovci so se v preteklih mesecih ukvarjali z motivi, ki so bili povezani z naravo.  Svoje vtise so prenesli na papir v mešani tehniki oljnega pastela in tempera barve.

Ker se zavedamo tega, kako pomembna je umetnost za razvoj otrokovega kritičnega mišljenja, domišljije in izražanja, so se na ta mednarodni natečaj prijavili tudi otroci iz vrtca OŠ Šalovci.

Otroci so se skozi umetnost učili opazovati, kreativno razmišljati ter izražati sebe na edinstven način. Sprehod po gozdu, poljih ali ob potoku je otrokom omogočil, da najdejo navdih v lepoti narave, ki nas obkroža. Tovrstno ustvarjanje je spodbujalo in razvijalo njihovo estetsko zaznavanje. Učili so se ustaviti in opazovati teksture, barve in oblike z vsemi svojimi čutili ter jih prenašati na svoje stvaritve. Vzporedno pa so nezavedno odkrivali pomen ohranjanja in varovanja naravnega okolja. Ustvarjanje v naravi je otrokom nudilo tudi priložnost za igro in sprostitev. Skozi ta proces so spoznavali naravne elemente, se učili o rastlinah, živalih ter se tako povezali z naravo na edinstven, predvsem pa pristen način. Hkrati so se razvijali tudi na številnih drugih področjih, kar bo gotovo pozitivno vplivalo na njihov nadaljnji razvoj.

Rezultati tega mednarodnega natečaja bodo objavljeni v mesecu juniju.

HEAR THE INNERMOST WORDS OF NATURE
(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)