Moje korona počitnice

Moje počitnice so bile zelo dobre, veliko časa sem preživel v naravi. Veliko sem se vozil s kolesom, igral nogomet, se družil s prijateljem in igral z njim igrice. Veliko sem pomagal doma, na primer kosil travo, pomagal na njivi in tako naprej. Tako so minile  moje prvo majske počitnice, ki so bile kljub omejitvam kratke.

Dejan Grebenar

Moje korona počitnice

Med počitnicami so drugi verjetno delali kaj zanimivega. No, jaz pa nisem. Cel čas sem poležaval in čeprav bi bilo lepo, da si uredim zapiske ali kaj drugega za šolo, to ni šlo. Ampak počitek od šole in ogromnih količin naloge je bil lep. Namesto da bi buljil v računalnik, sem buljil v televizor! Sicer sem bil tudi zunaj, a večino časa sem bil notri. Drugo sploh ne moreš delat v teh časih, saj je vlada vse prepovedala.

Alex Cigut

 

Moje korona počitnice

Letošnje prvomajske počitnice … zgodba, ki se prav gotovo ne bo nikoli ponovila. Letošnje počitnice so bile povsem drugačne od vsakoletnih … Nismo smeli kresovati, se javno družiti, iti na kakšen izlet …

Moji dnevi so se večinoma začeli ob 8. ali 9. uri zjutraj, takrat sem z družino pozajtrkovala. Dopoldanski čas sem običajno krajšala z jutranjimi sprehodi v gozdu, z gledanjem televizije, s telefonskim pogovarjanjem s prijatelji ter seveda z družino. Ob 12. uri sem se običajno odpravila na okusno kosilo. Po kosilu sem čas preživljala zunaj v naravi. Poskrbela sem za gibanje, s tem pa seveda tudi za svoje zdravje. Kadar vreme ni bilo ravno najlepše, pa sem se ukvarjala z risanjem. Zvečer sem se odpravila na večerjo, po njej pa seveda ni nikoli zmanjkalo časa za kakšen film, zato sem si ogledala že kar nekaj filmov, ki sem jih želela, pa zanje ni bilo časa. Seveda na šolo v takih razmerah ni bilo mogoče pozabiti, zato sem seveda opravljala tudi nekaj nalog, ki sem jih morala in jih še nisem uspela narediti prej. Ne glede na vse, niso bile slabe, saj menim, da slabih počitnic sploh ne more biti. Lepo si je bilo malo odpočiti in oddahniti od šole, ki je zdaj še čisto na svoj način posebna in naporna.

Anja Kurnjek

Moje korona počitnice

 Čas hitro mineva in kmalu bosta minila 2 meseca, odkar se šolamo na daljavo. Življenje se vrača na stare tirnice, ampak hitro se nam lahko zgodi, da bomo v takšni situaciji kot pred mesecem dni.

Prejšnji teden smo se šolarji za en teden rešili domačih nalog. Prvomajske počitnice so bile letos za vse drugačne, kot pa so po navadi. Tokrat smo morali ostati doma in nismo smeli na izlet ali morje. Lahko smo pa šli v drugo občino, saj so sprostili nekaj ukrepov. Običajno pri nas doma 30. aprila s sosedi kurimo kres, letos pa so načrti padli v vodo. Z mojo družino smo se namesto, da bi kurili kres, odpravili na sprehod, pa čeprav ni bil dolg, ampak kratek. Vsak je »korona počitnice« preživel na drugačen način. Jaz sem šla v Ljubljano na obisk k sestrični, temu pa seveda ni smel manjkati McDonald’s oziroma McDrive. Veliko sem bila tudi na vrtu, veliko na sprehodih, zelo veliko pa sem prespala. Za šolo nisem skoraj nič delala razen seminarskih nalog. Nekaj časa oziroma veliko časa pa sem se igrala s svojim psom, uspelo nama je celo uničiti 2 brisači, s katerima sva se igrala. Velikokrat sem mamo vprašala, kaj naj delam, pa je rekla, naj pospravljam, ampak tega pa res ne maram. Teden je hitro minil, sploh se ne spomnim, kdaj je bila sreda, kdaj ponedeljek in kdaj četrtek.

Zdaj več ne rabim vprašati, kaj naj delam, ker po enem tednu brez domačih nalog spet dobivamo naloge v delovnem zvezku, učbeniku in zvezku. Če bo šlo vse po sreči, se bomo lahko kmalu vrnili v šolo, če pa ne, pa bomo morali počakati naslednje šolsko leto.

Nekoč je Steve Jobs zapisal »Vaš čas je omejen, zato ga ne zapravljajte s tem, da živite življenje nekoga drugega«.

Daša Herceg

MOJE KORONA POČITNICE

Letošnje prvomajske počitnice so bile zelo drugačne od prejšnjih. Zaradi koronavirusa se na žalost nismo smeli družiti s svojimi prijatelji, ki jih seveda že zelo pogrešam. Prav tako nismo zakurili prvo majskega kresa, kot smo ga navajeni vsako leto. Zato so moje počitnice potekale nekoliko drugače. Med počitnicami sem večinoma spala in delala domačo nalogo. Ampak sem na srečo vseeno našla čas za druženje z mojo družino. Seveda sem bila tudi na svežem zraku in vsak dan sem peljala svojo psičko na dolg sprehod. Pomagala sem pri kuhanju in drugih opravilih. Po dolgem času sem spet pospravila sobo. In pa tudi sama sem spekla pecivo. Tako so potekale moje korona počitnice.

                                                                                                    Lara Ožvald

MOJE KORONA POČITNICE

Kot vemo so te prvomajske počitnice potekale čisto drugače. Potekale so brez druženja s prijatelji, brez prvomajskega kresa, brez obiskovanj svojih sorodnikov itd.

Tudi moje počitnice so potekale malo drugače kot prejšnja leta. Običajno sem vsako jutro vstala ob 10. uri ter se preoblekla in šla pozajtrkovat. Nato sem delala domačo nalogo, ki smo jo dobili med počitnicami, pogovarjala sem se s prijateljicami preko telefona, igrala igrice, gledala TV ter pomagala staršem pri domačih opravilih. Sem pa seveda tudi preživela veliko časa na svežem zraku. Vozila sem se s kolesom, igrala sem se z žogo, peljala psa na sprehod, igrala sem se z mačko …

Te počitnice mi bodo ostale v spominu, ker so potekale čisto drugače kot običajno prejšnja leta.

                                                                              Neja Grebenar

 

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)