[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.14.7″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport glede stavke, ki se bo izvajala v sredo, 9. marca 2022, podaja naslednje obvestilo:

Pri izvajanju stavke v javnih službah (ki jo izvajajo tudi javni vzgojno-izobraževalni zavodi in zasebniki s koncesijo), določa Zakon o stavki dodaten pogoj, in sicer, mora biti tudi v času izvajanja stavke zagotovljen minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi in premoženja, ali je nenadomestljiv pogoj za življenje in delo občanov, ali delo drugih organizacij oziroma mora biti zagotovljeno izpolnjevanje mednarodnih obveznosti (7. člen Zakona o stavki).

Upoštevaje citirana zakonska določila so javni vrtci in šole dolžni tudi v času stavke zagotavljati minimalni delovni proces, kar pomeni varstvo in oskrbo otrok, učencev in dijakov, in sicer ves poslovalni čas vrtca oziroma šole.

Spoštovani starši!

Na podlagi zgornjega obvestila MIZŠ vse starše obveščam, v kolikor so potrebe po nujnem varstvu za vašega otroka v času stavke, da to sporočite svojim razredničarkam na govorilnih urah (v ponedeljek, 7. 3. 2022), ali jih obvestite po telefonu/MOB. Za varstvo vašega otroka bo zagotovo poskrbljeno.

Hvala Vam za razumevanje.

v. d. ravnateljice:

Jožica Tratar

[button link=”https://www.os-salovci.si/files/2022/03/obvestilo-za-starse-_-os-stavka-9.-3.-2022-1.pdf” color=”red” newwindow=”yes”] Obvestilo[/button]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)