V petek, 20. 9. 2019, je v prečudovitem Mokronogu potekala zaključna prireditev projekta Kulturna šola, kjer je ta naziv prejela tudi OŠ Šalovci. Za naziv je potrebno izpolnjevati veliko pogojev, zato velja iskrena čestitka vsem učiteljem in učencem za uspešno opravljeno delo.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je v dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog slovenskim osnovnih šolam, ki so izpolnile vse pogoje, podelil naziv »kulturna šola« in razglasil najboljšo med njimi in najbolj kulturno šolo leta 2019. Ta naziv je za eno leto prejela OŠ Boštanj.

Za naziv lahko kandidirajo osnovne šole, ki imajo izkazano razvejano in kakovostno kulturno delovanje v časovnem obdobju zadnjih 5-ih let in da izpolnjujejo večino od podanih dejavnosti (v kulturno delovanje je vključeno večje število učencev in učiteljev; programi nastajajo in se izvajajo pretežno v okviru izbirnih predmetov in obšolske dejavnosti; šola omogoča in spodbuja mentorsko delo zaposlenih – specifična izobraževanja in izpopolnjevanja na področjih kulturnega in umetniškega udejstvovanja; šolske skupine redno sodelujejo na revijah, srečanjih, festivalih in tekmovanjih, namenjenih predstavitvi, primerjavi in vrednotenju dosežkov; redno prirejanje kulturnih dogodkov, namenjene učencem; priprava kulturnih programov za širšo lokalno javnost in omogočanje dejavnosti drugih kulturnih društev in skupin v šolskih prostorih).

Naziv smo prejeli za obdobje 5-tih let. Na takšne in podobne načine nameravamo bogatiti kulturno dogajanje na šoli in lokalni skupnosti še naprej, pri čemer bomo iskali nove izrazne možnosti in vsebine za njihovo uresničevanje.

Suzana Škodnik

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)