Spoštovani starši!

NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje) nas je obvestil, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga šola mora sporočiti, do napotitve v karanteno na domu podaljšal za nekaj dni. V soboto, 15. 1. 2022 je zamik znašal že dva dni, zato je v prihodnjih dneh  pričakovati še podaljšan zamik. Ob tem nas je NIJZ seznanil, da se prejeti seznami visokorizičnih kontaktov obravnavajo po vrsti glede na čas prejema.

Zoper preprečevanju okužbe s SARS-CoV-2 na šoli še naprej dosledno izvajamo vse ukrepe in navodila. Zato ob potrjenih okužbah v oddelkih in napotitvijo učencev v karanteno takoj pričnemo izvajati pouk na daljavo.

Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Hvala Vam za razumevanje.

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)