Nam dnevi v CŠOD Gorenje Zreče zelo hitro minevajo, saj smo cele dneve aktivni.

PONEDELJEK:  Spoznali smo okolico doma, kraj Gorenje, ter se povzpeli na Brinjevo goro. Sveta Mati Božja. Res se tako imenuje cerkvica na tej gori. Zvečer smo se preizkusili v cirkuških veščinah in igrali družabne igre.

TOREK:  Spoznavali smo Pohorje,pohorske gozdove,  določali drevesa, ki tu rastejo. Videli smo urejene kmetije, ki se ukvarjajo predvsem z živinorejo. Močno je razvita lesna industrija. Popoldne smo se preizkusili v plezanju, zvečer pa naredili nočni pohod do pohorske hiše.

SREDA: Spoznavali smo vode na Pohorju in življenje v njej.  Se preizkusili v lokostrelstvu, košarki, badmintonu, odbojki in socialnih igrah.

ČETRTEK: Spoznavali smo kamnine na Pohorju, gradili bivališča za živali in spoznali pohorsko hišo. Popoldne smo gradili bivake v naravi. Kljub malce slabšemu vremenu nam je uspelo, nabrali smo material za taborni ogenj, ki smo ga zvečer zakurili in si spekli hrenovke.

PETEK: Nismo šli do sv. Neže, temveč le v bližnji gost, pogledali smo si pestrost materialov, ki ga nudi narava in po skupinah naredili sliko iz naravnih materialov. V učilnici pa na plakate zapisali pridobljeno znanje, ki smo ga pridobili tekom tedna o kamninah, vodah in gozdovih Pohorja.

Naša šola v naravi se zaključuje,  videli in naučili smo se veliko novih stvari. Z lepimi vtisi se vračamo domov.

Šalovci, prihajamo!

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)