Na osnovi sklepa vlade RS z dne, 29. 4. 2020, se boste v ponedeljek, 18. 5. 2020 vrnili učenci 1., 2. in 3. razreda, 25. maja 2020 se bodo vrnili še učenci 9. razreda in vsi tisti učenci od 4. – 8. razreda, ki imajo negativno oceno oz. ne dosegajo minimalnih standardov.

  • Brez izpolnjene Izjave staršev pred vstopom otroka v šolo vstop v šolo ni mogoč.

Pred vstopom v šolo Vas želimo obvestiti o organizaciji pouka in upoštevanju varnostnih ukrepov:

Učenci vstopate  v šolo preko zadnjega vhoda kot ste vstopali doslej. Pomikate se po označeni poti in ohranjate medsebojno razdaljo do 1,5 m. Pouk bo potekal po normalnem urniku, izveden bo v celoti tudi razširjen program (interesne dejavnosti,  OPB). Učenci 1. in 2. razreda se boste zbrali zaradi večjega števila učencev v učilnici 3. in 4. razreda skupaj z vašo razredničarko. Garderoba se bo nahajala ob učilnici 3. in 4. razreda. Učenci 3. razreda se boste zbrali zaradi majhnega števila v učilnici 1. in 2. razreda skupaj z vašo razredničarko. Garderoba se bo nahajala ob učilnici 1. in 2. razreda. V garderobi se boste preobuli in odložili jakno. V razredu vas bo pričakalo na mizi vaše ime – tam je vaša miza. Med poukom si ne sposojajte šolskih potrebščin in pripomočkov. Med šolskimi odmori, vključno s šolsko malico ne zapuščajte učilnice. Malico boste zaužili v učilnici, pred zaužitjem malice boste počistili mizo in si pripravili pogrinjek. Vseskozi si je potrebno redno umivati roke z vodo in milom (pred in po malici oz. kosilu, po kihanju, kašljanju in obisku stranišča).

Kosilo bo v jedilnici. Iz učilnice se boste pomikali po narisanih črtah po tleh do jedilnice in s tem ohranjali varnostno razdaljo. V jedilnici boste prav tako našli svoje ime, kjer boste imeli kosilo. Na stranišče hodite posamično, paziti je potrebno na varnostno razdaljo. Vrata stranišča odpirajte  s komolcem, če je le mogoče, oz. s pomočjo čiste brisače. Na stranišču se ne zadržujte. Ne pozabite si umiti rok po uporabi stranišča.

V šolo prinesite nazaj šolsko torbo, šolske copate, šolske zvezke in športna oblačila za šport. Šolske torbe ne odnašate domov. Lahko prineseš tudi svojo plastenko z vodo, saj vode oz. soka zaradi varnostnih ukrepov ne bo na voljo.

Želimo ti povedati, da bomo odrasli: učitelji, kuharice, čistilka in hišnik na šoli uporabljali zaščitno masko za obraz – zaradi zaščite tvojega in našega zdravja.

Po končanem pouku boste zapustili šolo skozi zadnji vhod po začrtanih poteh in z upoštevanjem varnostne razdalje. Prevoz učencev vozačev je zagotovljen s šolskim kombijem. V petek, 15.5.2020 boste prejeli uro odvoza s strani šole.

Starši naj ne bi vstopali v šolo. Ob izrednih primerih vstopajo kot zunanji obiskovalci in morajo imeti ob vstopu v šolo masko. Ob vhodu bo nastavljeno razkužilo, kjer si  razkužite roke.

S takšno situacijo se soočamo prvič vsi, zato Vas starše še posebej naprošamo, da pripravite učence na vstop v šolo, mu preberete ta navodila in se s pozitivno naravnanostjo odzivate na nastalo situacijo.

Ostanimo zdravi in upoštevajmo ukrepe!

Vodstvo šole

 

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)