Tradicionalni slovenski zajtrk bomo pripravili prvo šolsko uro v petek, 20. novembra.
Zbrali se bomo v jedilnici, kjer bomo s skupnim zajtrkom že četrtič obeležili dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti na pomen oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Kljub temu, da v naši okolici ni veliko lokalnih ponudnikov, smo nekatere le pridobili.
Tako bo na našem jedilniku:
- kruh: Valter Kardoš – peka kruha in krušnih izdelkov na tradicionalen način, Valter Kardoš in Suzana Časar s.p., Šalovci,
- med: Čebelarsko društvo Šalovci, Šalovci,
- jabolka: Silvester Kučan, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Križevci v Prekmurju ter
- maslo in mleko: Pomurske mlekarne d.d., Murska Sobota.
Za pogrinjke in dekoracijo bo poskrbela učiteljica Zdenka Lainšček z učenci 5. razreda. O svojem delu pa bosta spregovorila Silvester Kučan in predstavnik čebelarjev.
(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)