V sredo, 4. maja 2017, je bilo izvedeno prvo regijsko tekmovanje za »Zlato kuhalnico 2017« na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, ki ga je razpisala Turistična zveza Slovenije v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije ter Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije.

Po izvedenih sedmih regijskih tekmovanjih bo oktobra 2017 še državno tekmovanje v okviru 64. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Kranjski gori.

Na tekmovanju sodelujejo učenke in učenci osnovnih šol od šestega do vključno osmega razreda, ekipo posamezne šole pa sestavlja trojka, ki jo spremlja mentor.

Letošnji izbrani jedi sta bili »kranjska klobasa kot osnovna sestavina glavne jedi« in »sladki skutini štruklji«.

Celotni potek dela posamezne tekmovalne ekipe je podrobno spremljala ocenjevalna komisija v sestavi: predsednik komisije Srečko Koklič (Gostinsko turistična zbornica Slovenije), Zdenka Tompa (upokojena učiteljica), Doroteja Šadl (dijakinja SŠGT Radenci), Danilo Kozar (vodja kuhinje Terme 3000 Moravske Toplice), Dušan Zelko (strokovni učitelj SŠGT Radenci) in Boštjan Rožanc (vodja kuhinje hotela Radin Zdravilišča Radenci).

Ekipa naše šole, ki so jo sestavljale učenke Tia Vukan, Vita Lukašev in Ana Vukosavljevič, je pridobila srebrno priznanje.

ČESTITAMO!

no images were found

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)