Lo.Polis obvestilo

Dragi starši!

Pri vodenju evidenc o vzgojno-izobraževalnem delu na šoli uporabljamo program Lo.Polis. Sestavni del programa je tudi portal za starše, ki se je v lanskem šolskem letu temeljito posodobil. Geslo za dostop do portala dobite v šoli. Če ste geslo prejeli že v preteklih letih, je le-to še vedno veljavno. Starši učencev 1. razredov boste gesla dobili po mailu ali sms-u. Če ste geslo pozabili, na spletni strani lopolis.si v okencu za prijavo kliknite na možnost Ste pozabili geslo? Če gesla za portal nimate, kontaktirajte šolo (kontaktni e-naslov ali telefon), da vam pripravimo up. ime in geslo.

Vsi starši, ki imate uporabniško ime in geslo, lahko na portalu Lo.Polis koristite brezplačen dostop do vsebin – Lo.Polis START paket.

Vsebine v brezplačnem dostopu (START paketu):

  • pregled urnika, dogodkov in nadomeščanj,
  • pregled sporočil in komunikacija z razrednikom in šolo,
  • prijava in odjava prehrane,
  • prijava na jutranje varstvo, podaljšano bivanje, interesne dejavnosti,
  • prijava na obvezne in neobvezne izbirne predmete,
  • prijava na izpite (za SŠ).

Po želji se lahko starši na portalu naročite na plačljiv dostop do vsebin – Lo.Polis PRO paket. Lo.Polis PRO paket je potrebno naročiti vsako leto na novo. Cena dostopa do PRO paketa za šolsko leto 21/22 je za enega otroka 26 € oz. 42 € za dva ali več otrok.

V plačljivem dostopu (PRO paketu) so vse vsebine iz START paketa in dodatno še:

  • redovalnica s številčnimi ali opisnimi ocenami,
  • napovedana ocenjevanja znanja,
  • koledar šolskih obveznosti prikazan za dan, teden ali mesec,
  • obveščanje o izostankih, ocenah, sodelovanju pri pouku na mail ali sms.

Tabor-Noč čarovnic

Spoštovani učenci in starši!

Med prihajajočimi počitnicami na OŠ Šalovci  organiziramo tabor z naslovom Noč čarovnic. Tabor bomo izvedli v ponedeljek in torek, 25. in 26. 10. 2021 za učence od 5.-9. razreda.  Na njem bomo raziskovali, ustvarjali in se zabavali na temo čarovnic. V ponedeljek zvečer načrtujemo ples v maskah in nočitev za najpogumnejše učence na šoli.

Vabljeni.

Naravoslovni dan-gozd

Učenci 9. razreda so v petek, 8. 10. 2021, imeli naravoslovni dan in so se odpravili v gozd. Tam so nabirali različne gozdne plodove, gobe, listje, itn. Ko so se vrnili v šolo so iz nabranih stvari izdelovali različne likovne izdelke. Pri vsem tem niso pozabili na gozdni bonton. Več v galeriji.

Otroške igre nekoč

Tehniški dan Otroške igre nekoč je uspešno izpeljan. Razigran uživaj dan je v popolnosti razigral učence razredne stopnje. Predstavili, pokazali in zaigrali so različne otroške igre. ki so se jih igrali njihovi stari starši. Več v galeriji.

Šola v naravi 5.dan

Zadnji dan šole v naravi smo pakirali svoje stvari in se potihoma že veselili srečanja s svojimi domačimi. Dopoldne smo še zadnji dan zaplavali po bazenih Aquaparka Žusterne v Kopru in se spustili po toboganih. Ob slovenski obali smo izkoristili še zadnje trenutke za nabiranje školjk za šolsko razstavo. Nekateri smo na obali pokazali tudi svojo umetniško plat in risali s kredami. Po sproščeni igri na igralih nas je pričakal avtobus, nato pa smo polni doživetij in lepih spominov sedli na vlak in se odpeljali proti domu … Več v galeriji.

Šola v naravi 4. dan

Na predzadnji dan šole v naravi smo izvedli naravoslovni dan. Kolikor nam je vreme dopuščalo, smo se sprehodili po ozkih ulicah Pirana. Ogledali smo si Tartinijev trg in Pomorski muzej v Piranu. Pomorski muzej Piran se nahaja v palači Gabrielli, zgrajeni sredi 19. stoletja tik ob piranskem  pristanišču. Muzej zbira, preučuje in predstavlja pomorsko dediščino in na pomorstvo vezane gospodarske panoge obalnega območja in celotnega slovenskega prostora. V ta namen ima urejeno zbirko pomorske arheologije, etnološko ribiško zbirko ter zgodovinsko, etnološko in umetnostnozgodovinsko zbirko pomorstva od srednjega veka do konca 2. svetovne vojne.

Zvečer smo se pripravljali, da pokažemo svoje talente. Na družabnem VEČERU TALENTOV smo se preizkusili v skečih, plesu, petju … Nekateri smo se izjemno potrudili, v svoj nastop smo vnesli veliko humorja in iznajdljivosti. Naše nastope smo točkovali, glavna sodnika sta bila učitelja, ki sta nam podarila zaslužene nagrade.  Ves teden smo pospravljali in urejali naše sobice. Najbolj urejene sobice so bile prav tako nagrajene. Učitelj športne vzgoje nam je povedal katera priznanja smo si prislužili glede na naše plavanje. Z našimi dosežki smo zelo zadovoljni. Več v galeriji.

(Skupno 36.675 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost