10. mednarodni etnološki tabor … da ne bi pozabili!

Tema: Kulturna dediščina občine Šalovci
Trajanje: 26. 6. – 28. 6. 2018
V okviru tabora smo raziskali/popisali prireditve, ki skrbijo za ohranjanje ljudskih običajev na našem območju (občina Šalovci). Ti običaji so: kisanje zelje/repe, prikaz domačih kolin (župnišče Markovci), žetev in mlatitev (Domanjševci), Kapüstne den, luščenje bučnega semena, kartanje … (Šalovci).
Opravili smo raziskovalno delo na terenu – opazovanje z udeležbo, intervjuvanje (župnik Dejan Horvat v Markovcih – idejni vodja Župnijskega dneva in prikaza kolin v Markovcih, Mihaela Kalamar – predsednica TD Dišeči volčin Šalovci – organizator Kapüstnega dne, Jadranka Svetec – idejni vodja prikaza luščenja bučnega semena), fotografiranje.
V šoli smo se lotili obdelave pridobljenih informacij in podatkov ter posnetih fotografij, na podlagi katerih smo pripravili:
– zloženko s popisom prireditev,
– karto učne poti z nalogami na posameznih točkah.
Poleg resnega dela pa smo na taboru veliko časa namenili tudi medsebojnemu druženju in zabavi. Tako smo v torek večer prisluhnili zanimivemu potopisu o doživetjih s potovanja po ZDA, ki nam ga je predstavila Kimi Svetec.
V sredo smo se po napornem dopoldanskem delu popoldne odpravili na kopanje v Radence, zvečer pa smo si v kinu ogledali še film Oceanovih 8.
Zadnji dan tabora smo zaključili z delom in pripravili zanimivo predstavitev za starše.

Bilo je zabavno, poučno, morda malce neprespano, a zagotovo tako lepo, da se naslednje leto spet vidimo.

Breda Kerčmar

no images were found

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)