V četrtek, 25. 4. 2019  smo učenci 1. in 2. razreda Osnovne šole Šalovci priredili dan dedkov in babic. V sodelovanju z DOSOR – Dom starejših občanov Radenci in v okviru medgeneracijskega sodelovanja smo izvedli projekt IGRAJMO SE SKUPAJ.

Namen druženja  je bilo aktivno medgeneracijsko povezovanje skozi otroške igre preteklosti, obujanje prijetnih spominov na igre iz mladosti in jih predstaviti  na način, da bodo v njih našli smisel tudi današnji otroci, potem aktiviranje in motiviranje stanovalcev za samostojno delovanje, povečanje njihovega socialnega kroga ter razvijanje vrednot pri otrocih kot so empatičnost in spoštovanje do starejših. Pod vodstvom stanovalcev so vnuki skupaj z dedki in babicami izdelovali punčke iz blaga, vetrnice in zgibali ladjice in kape iz časopisnega papirja. Učenci so se preizkusili tudi pri vožnji z doma izdelano rolko, katero so izdelali stanovalci v svoji lesarski delavnici. V zahvalo za sodelovanje so stanovalci ravnateljici podarili klopotec izdelan izpod rok stanovalcev.

Ob koncu druženja so prvošolčki Osnovne šole Šalovci s svojimi dedki in babicami zasadili sadna drevesa hruške v okolici šole. Na ta način smo obeležili dan Zemlje in simbolično predali skrb za naš planet iz rok naših starejših v roke naših najmlajših vnukov.

no images were found

(Skupno 287 obiskov, današnjih obiskov 1)