Od 26. 6. do 28. 6. je  potekal 15. etnološki tabor pod naslovom Rokodelstvo.  Udeležilo se ga je 16 učencev naše šole:  Larisa, Maja, Tai , Tit, Rene, Angelina, Robertina, Timea, Luka, Zara Lea, Kai, Žan, Ria, Žiga, Katja in  Dominik ter učenki Vita iz 2. OŠ Murska Sobota ter  Mija iz Celja.

Učenci  so se preizkusili v različnih spretnostih v 5 delavnicah – lončarstvo je potekalo na Madžarskem, na DOŠ Števanovci, ostale delavnice pa na OŠ Šalovci.

 – Lončarska delavnica (g. Štefan): Izdelali so glineno piščalko – petelinčka in glineno posodo.

– Kovaška delavnica (g. Drago): Prikaz dela z mobilno kovačijo. Učenci so se preizkusili v    

   ukrivljanju železa.

– Pletenje košar (g. Stanko):  Učenci so se preizkusili v  pletenju košare. Vsak učenec je prejel košarico za spomin.

– Lesarska  delavnica (g. Gusti) : Žaganje in žganje lesa. Nekaj lesenih zajčkov je našlo pri nas novi dom.

 – Medičarska delavnic (Mira) : Učenci so pobarvali in okrasili ter popisali medeno srce in ostale medenjake. Srčke  so učenci lahko odnesli domov.

Brez zabavno  – družabnih iger ob večerih ni šlo. Učenci so v sodelovalnem duhu tekmovali med seboj. Recimo v „vožnji z avtomobilom” z zaprtimi očmi v 5 prestavi! In prenašanje žoge od enega do drugega brez rok.  Igre je pripravila učiteljica Jana.

Pod mentorstvom Vite je nastala družabna igra Monopoly – Rokodelstvo.  Učenci so izdelali igralno ploščo, sami so barvali in sestavljali lastne figurice v obliki hišk in hotelov. Vso pridobljeno  znanje o rokodelstvu  so združili in strnili v zanimiva vprašanja.

Kako je z rokodelstvom v Peruju, nam je povedala bivša učiteljica na naši šoli Jolanda Lazar.

Za sprostitev smo šli v Terme 3000, kjer smo se  tudi kopali, privoščili smo si pico v Maximu v Murski Soboti in si v kinu ogledali vragolije mačka Garfilda.

Za zaključek smo v jedilnici šole pripravili razstavo, staršem pa v besedi in sliki v  kratkem filmčku predstavili naše delo. Za sodelovanje so učenci prejeli priznanja in majčke. In se poslovili. Ter odšli na zaslužene počitnice.

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)