Pred nami je tradicionalni festival IZUM (Inovativnost, Znanost in Ustvarjalnost Mladih), ki bo potekal od 24. do 28. novembra 2015,  v trgovskem centru MAXIMUS.

Na festivalu se bodo učenci OŠ Šalovci v sredo in četrtek, od 10:00 do 17:00, predstavili z izvedenim projektom SKK, pod sloganom Ker nam ni vseeno …

Festival obsega različne brezplačne dogodke, namenjene vsem starostnim skupinam. S festivalom predvsem mladim nudijo prostor, v katerem lahko predstavijo svoje ustvarjalne in raziskovalne potenciale ter dosežke, poleg tega pa njim, njihovim mentorjem, staršem in drugim obiskovalcem omogočajo druženje, ustvarjanje, izmenjavo idej in ustvarjanje priložnosti za nadaljnja sodelovanja.

Pred več kot desetimi leti  je bil v Murski Soboti ustanovljen Regionalni center ZOTKS. Prva prireditev je bila Dan odprtih vrat centra, ki je prerasla v tridnevni praznik tehnične ustvarjalnosti in kreativnosti mladih v Pomurju z naslovom IZUM – Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih.

Letos bo festival obeležil svoj 19. rojstni dan. Že četrto leto zapored se bo pomurski praznik inovativnosti, znanosti in ustvarjalnosti mladih odvijal v trgovskem centru Maximus v Murski Soboti, in sicer od 24. do 27. novembra 2015.

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)