OŠ Šalovci je sodelovala na razpisu MILENIJCI MILENIJCEM – NOVA GALAKSIJA IDEJ«, ki ga je razpisal Zavod RS za šolstvo skupaj z Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za družbene vede. Mlade so pozvali k premislekom o nalogah in poslanstvu generacije milenijcev v luči spomina na dogodke in dogajanja v

času Martina Luthra in reformatorjev (1517) ter Vladimirja Iljiča Lenina in revolucionarjev (1917). Ob 5OO. obletnici reformacije in 100. obletnici oktobrske revolucije so se učenci vprašali, kdo smo in kam gremo: kaj nam pomeni zapuščina teh dveh velikih dogodkov in gibanj, kaj je vizija naše milenijske generacije za prihodnost in naš svet in katera dejanja bi potrebovali danes, da se bo o njihovih razsežnostih govorilo čez 5OO let.

 

Učenci Tamara Kuhar, Tia Vukan, Domen Herceg in Kevin Matuš so pod mentorstvom Jožefe Tratar, Brede Kerčmar in Petra Škofiča posneli film z naslovom V mavrični sobi in tako predstavili svoja videnja minulih dogodkov kakor tudi kritičen razmislek o tem, kaj bi se moralo v današnji družbi spremeniti oz. katere teze bi danes oni zapisali na splet, vrata sodobnega sveta.

V torek, 19. 12. 2017 so se učenci skupaj z mentoricama in ravnateljico udeležili zaključne prireditve Milenijci milenijcem – nova galaksija idej, ki je potekala v  Veliki dvorani Fakultete za družbene vede v Ljubljani. V obliki dramskega prizora so predstavili povzetek filma Mavrična soba, za katerega so dobili posebno priznanje in se uvrstili med pet izbranih osnovnih šol z najboljšimi prispevki.

Ponosni smo na naše učence in jim za dosežek iskreno čestitamo!

no images were found

(Skupno 50 obiskov, današnjih obiskov 1)