NARAVOSLOVNI DAN TRAVNIK

Dne 23. 5. 2018 je na naši šoli potekal naravoslovni dan. Tema naravoslovnega dneva je bila travnik, saj je bil dan pred tem Svetovni dan biodiverzitete.

Prvo šolsko uro smo se učenci zbrali v naravoslovni učilnici, kjer nas je učiteljica Zdenka Lainšček seznanila s pomenom travnika za ljudi in živali, nam razložila, kaj vse bomo počeli. Razdelili smo se v skupine, dobili naloge in se odpravili na travnik blizu šole.

 

 

 

 

 

 

 

Največ učencev je sodelovalo v naravoslovni skupini, kjer so najprej šteli število travniških rastlin na enem kvadratnem metru in nato so s sorazmerjem izračunali,  koliko rastlin je na celem travniku. Nekatere rastline so nato utrgali in jih odnesli v učilnico, kjer so jih kasneje spoznavali.

V drugi skupini, skupini slikarjev, so sodelovale tri učenke in sicer Tia, Vita in Ana,  ki so risale pokrajino, ki so jo opazovale, in travnik z različnimi živalmi.

 

 

V tretji skupini, ki je bila literarna skupina,  smo sodelovale učenke Melani, Tamara in Mirjana. Pripravile smo vprašanja za intervju z učiteljico Zdenko Lainšček in za intervju učenci. Po dveh urah dela in spoznavanju travnika smo se odpravili na šolsko malico.

Po malici so se naravoslovci odpravili v učilnico, kjer so s pomočjo različne literature spoznavali rastline,  ki so jih prej nabrali. Nato so naredili razstavo nabranih rož.

 

Slikarke so nadaljevale z risanjem slik. Učenka Vita Lukašev, ki je svojo sliko že narisala,  je šla znova na travnik in nabrala nekaj rož, ki jih je nato združila v lep in preprost šopek.

Učenke literarne skupine smo posnele intervju in se nato odpravile pisat reportažo, ki si jo lahko tudi preberete.

 

Za nazornejši prikaz smo dodale tudi nekaj zanimivih fotografij.

Tamara Kuhar

Intervju(naravoslovni dan)

(Skupno 362 obiskov, današnjih obiskov 1)