V Murski Soboti je potekal  Festival inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti mladih – IZUM 2023, ki ga pripravlja  Regionalni center ZOTKS s sedežem v Murski Soboti od 21. do 25. novembra 2023 v centru Maximus v Murski Soboti.  

Naša šola je predstavila etnološki tabor Igre nekoč in danes, ki se je na naši šoli odvijal 26., 27. in 28. junija 2023. Učenci so raziskovali in izdelovali različne igre, ki so jih na zabavnem večeru tudi preizkusili. Izdelali so hodulje, lok, fračo, šprico, vrtalke… Ker je bilo nekoč delo močno povezano z igro, smo skuhali ribezovo marmelado in sok, v sodobnejši kuhinji pa so se pripravljali smutiji in ameriške palačinke.

Na prijetno okrašeni stojnici sta v sredo promovirali šolo Zara Lea in Timea, v četrtek pa Katja in Ria. Dekleta so tam izdelovala igro 3 v vrsto, ki so jo delile mimoidočim ter odgovarjala na vprašanja novinarjev in vseh, ki jih je zanimala naša stojnica.

OŠ Šalovci je za prikazano delo tudi to leto pridobila naziv raziskovalna  šola, poleg tega pa smo prejeli še 2. nagrado za postavitev stojnice in promocijo šole. 

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)