Že sedmo leto zapored poteka na naši šoli tabor za mlajše učence s tematiko “Potuj z nami okoli sveta”. Tako učenci spoznavajo različne države po svetu, njihove znamenitosti in tudi njihovo kulinariko.

Prvi dan smo se odpravili v Nemčijo, katera je trenutno zelo priljubljena zaradi nogometa.⚽️ Izdelali smo si razglednice in zastavice, s katerimi bomo lahko navijali za nogometaše. Za zaključek prvega dneva tabora, pa smo se posladkali s “Švarcvaldsko” torto.

Drugi dan tabora za mlajše učence smo uživali v potovanju v Združene Arabske Emirate. Zjutraj smo se igrali igre, ki se jih vrstniki naših učencev igrajo na arabskih ulicah in spoznali raj za otroke – Dubaj. Nato smo se posladkali z energijskimi kroglicami iz datljev, kakava in oreščkov ter zaplesali trebušni ples ob zvokih orientalske glasbe.

Zadnji dan tabora smo se podali v daljno Južno Ameriko, kjer smo obiskali državo Peru. Najprej smo spoznali nekaj osnovnih podatkov o tej prelepi državi, nato pa se, kot smo pri učiteljici Maši že navajeni, podali v gore. Spoznali smo eno najbolj slikovitih in obiskanih gora na svetu – Mavrično goro. Na koncu pa smo izdelali čisto svoje mavrične gore.

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)