OŠ Šalovci tudi letos sodeluje v projektu Krokus. Sinagoga Maribor nam je podarila čebulice rumenih krokusov (žafrana), da jih posadimo v spomin na 1,5 milijona judovskih otrok, ki so umrli v holokavstu, in v spomin na tisoče drugih otrok, ki so bili žrtve nacističnih grozodejstev. Projekt se začne izvajati jeseni, ko se zasadijo čebulice rumenega krokusa, le ti pa zacvetijo konec meseca januarja, ko obeležujemo  Mednarodni dan spomina na holokavst – 27. januarja.

Z učenci 8. in 9. razreda smo tudi to jesen posadili krokuse. Na prijeten sončen dan 10. novembra.  Rumena barva cvetov nas bo spominjala na rumene Davidove zvezde, ki so jih bili Judje prisiljeni nositi pod nacistično oblastjo. Cvetlice nas spominjajo na vse otroke, ki so umrli v holokavstu.

Letošnjo pomlad smo komaj čakali, da prvič pokukajo na plano naši rumeni žafrani. Sedaj smo jih posadili še malo več, tudi v obliki Davidove zvezde. Konec januarja ob ugodnih pogojih bodo pokukali iz zemlje. S spoštovanjem in v spomin na majhne otroke, na vrstnike naših učencev, ki so morali prezgodaj zaključiti življenjsko pot.

(Skupno 1 obiskov, današnjih obiskov 1)