Organizacija združenih narodov je 1.5. 2005 razglasila 27. januar  Dan spomina na holokavst. Tega dne so pred 74-timi leti vojaki ruske Rdeče armade osvobodili zloglasno taborišče Auschwitz na Poljskem, kjer je življenje izgubilo veliko Judov, tudi Romov, Slovanov in komunistov.

Učenci predmetne stopnje so pripravili spominsko uro, kjer so obeležili spomin na žrtve holokavsta. Učenki 7. razreda Sindi Lukašev in Karin Karolyi sta predstavili zgodovinska dejstva iz časa druge svetovne vojne s poudarkom na tragičnih in zločinskih dejanjih, ki so jih izvajali nacisti med vojno. Na primeru ogleda dokumentarnega filma z uporabo verodostojnih zgodovinskih virov in preživelih Judov, so učenci kritično obsodili vsa zločinska dejanja, ki so človeštvu postila velik pečat in so žal tudi danes večkrat posledica različnih političnih in vojaških spopadov po svetu.

Učenci so razumeli, kaj pomeni biti sploh drugačen in spoznali, da moramo sprejemati ljudi takšne kot so, saj ima vsak pravico biti svoj jaz. Kar bi bilo tudi prav, da bi se tega zavedali vsi in bi s slehernimi dejanji in vedenjem morali dopuščati drug drugemu biti drugačen.

Učiteljica Jožica

no images were found

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)