Tradicionalni slovenski zajtrk bomo pripravili prvo šolsko uro v petek, 20. novembra.

Zbrali se bomo v jedilnici, kjer bomo s skupnim zajtrkom že četrtič obeležili dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti na  pomen oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Kljub temu, da v naši okolici ni veliko lokalnih ponudnikov, smo nekatere le pridobili.

Tako bo na našem jedilniku:

  • kruh: Valter Kardoš – peka kruha in krušnih izdelkov na tradicionalen način, Valter Kardoš in Suzana Časar s.p., Šalovci,
  • med: Čebelarsko društvo Šalovci, Šalovci,
  • jabolka: Silvester Kučan, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Križevci v Prekmurju ter
  • maslo in mleko: Pomurske mlekarne d.d., Murska Sobota.

Za pogrinjke in dekoracijo bo poskrbela učiteljica Zdenka Lainšček z učenci 5. razreda. O svojem delu pa bosta spregovorila Silvester Kučan in predstavnik čebelarjev.

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)