Kot izobraževalna institucija smo tudi mi bili vključeni ob dnevu slovenske hrane, petek 17.11.2017, v izvedbo vseslovenskega projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Namen tega je, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbodomačo pridelavo in predelavo ter v okviru sistema javnega naročanja spodbudili aktivnosti zagotavljanja hrane, pridelane v lokalnem okolju.

V sklopu tega smo bili deležni  podpore lokalnih dobaviteljev.
Gospa Valentina Šeruga Lazarovski iz podjetja Gorički Raj, iz Ratkovec, se je osebno pridružila tej enkratni priložnosti in nam namenila nekaj besed o pridelavi masla, ki nam ga je poleg mleka pripravilo njihovo podjetje.
Pridružil se nam je tudi Horvat Jože, član Čebelarskega društva iz Šalovec, ki je namenil nekaj besed o pridelavi meda in se pošalil, da če želimo izvedeti kaj več o njegovi pridelavi, rabimo še vsaj 2 uri. Seveda ni prišel praznih rok, saj so nam donirali domači akacijev med. Poleg društva nam je prispeval med, še naš sodelavec Slavko Vohar.
Ker k tradicionalnemu slovenskemu zajtrku še spadata kruh in jabolko, nam je domač kruh spekel Valter Kardoš iz Šalovec, jabolka pa dobavil gospod Silvester Kučan iz Križevec.

Vsem dobaviteljem se v imenu OŠ Šalovci zahvaljujem.
Prav tako se zahvaljujem učencem Šolske skupnosti za prekrasno dekoracijo.

Dober tek!

no images were found

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)