Vsak tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane z vseslovenskim projektom Tradicionalni slovenski zajtrk. Letos je potekal pod geslom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato bo temu žitu namenjena večja pozornost.
Tudi na naši šoli smo v petek, 17. novembra izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk. Učenke so pripravile pogrinjke, učenci, ki obiskujejo Spretne prstke pa so izdelali dekorativne čebelice, zložili prtičke in pripravili vaze z raznobarvnim listjem, ki so krasile naše mize. Po super zajtrku smo si ogledali kratki posnetek o peki kruha po starem načinu, obiskal pa nas je tudi čebelar Jože Horvat iz Markovec, ki nam je pojasnil, kako nastane med. Učenci od 1. do 4. razreda pa so nato obiskali še kmetijo Korenika, kjer so pekli rogljičke in si ogledali živali.
Zahvaljujemo se: Jožici Črnko, družini Zrinski in čebelarju.