Naši učenci od 2. – 5. razreda so v letošnjem šolskem letu sodelovali na mednarodnem natečaju v likovnem ustvarjanju, ki ga je organiziral in vodil Trideželni park Goričko-Orseg-Raab. K sodelovanju so bili povabljeni učenci nižjih razredov osnovnih šol na tem območju z namenom, da opazujejo divje živali, ki živijo v naši bližini. Nastala so izjemna likovna dela, ki so jih učenci ustvarili na risalnih listih v različnih likovnih tehnikah.

Tričlanska mednarodna žirija je izbrala tri najboljša likovna dela iz vsake države. Iz slovenskega dela so bila najbolje ocenjena likovna dela učencev iz osnovnih šol Cankova, Grad in Šalovci. Skupina učencev iz 5. razreda – Sindi Lukašev, David Berke, Dejan Grebenar in Jure Svetec je bila izbrana in je s svojim likovnim najbolje ocenjenim delom predstavljala našo šolo na mednarodnem likovnem natečaju. Učenci so prejeli nagrade in se udeležili mednarodnega druženja nagrajenih osnovnih šol iz Avstrije, Madžarske in Slovenije.

Druženje je potekalo v Narodnem parku Orseg na Madžarskem v četrtek, 8. 6. 2017, kjer so se učenci v heterogenih skupinah med sabo pomerili v različnih didaktičnih igrah na prostem, se drugače družili in med sabo navezovali stike.

Kako prijetna sta bila vzdušje in igrivost med učenci je zaznati tudi na fotografijah, kjer seveda ni bilo pomembno samo zmagati, temveč tudi sodelovati.

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)