Srečanje z babicami in dedki

Učenci 1. in 2. razreda smo na Miklavžev dan gostili dedke in babice. Pogovarjali smo se o miklavževanju nekoč, zapeli smo jim pesmice, ki smo se jih naučili. Podarili smo jim risbico v spomin. Na koncu smo naredili parkeljne iz testa, jih okrasili z rdečim ježičkom, spekli in odnesli domov.

Kako smo se imeli, si lahko ogledate v Galeriji slik na spletni strani naše šole.

 

Festival IZUM

Od 25. do 28. novembra je v trgovskem centru Maximus v Murski Soboti potekal osemnajsti festival IZUM 2014 (Inovativnost, Znanje in Ustvarjalnost Mladih). Festival je pripravil regionalni center Zveze za tehnično kulturo iz Murske Sobote. Na razstavi je sodelovalo 32 pomurskih šol, 24 osnovnih in 8 srednjih. S svojo dejavnostjo se je predstavila tudi naša osnovna šola, ki edina v Pomurju izvaja razvojni projekt EU folio (ali E-listovnik). Gre za novi način učenja in poučevanja, ki se na šoli izvaja že drugo leto. Osnovna veščina, ki se pri učencih razvija, je kritično razmišljanje. Učenci pri tem v elektronskem učnem okolju spremljajo in vrednotijo svoj lastni napredek in hkrati prevzamejo odgovornost za svoje znanje. Udeleženki tega projekta iz devetega razreda Tamara Črnko in Maja Abraham sta povedali, da so s pomočjo tega projekta začeli bolj razmišljati s svojo glavo in da ne verjamejo več vsemu, kar slišijo ali kar jim drugi povedo. S tem namreč želijo razviti svoje mišljenje. Šola je za ta projekt dobila tudi priznanje. Čestitamo!

Slike iz festivala.

Naravoslovni dan za učence na razredni stopnji

V petek, 21. 11. 2014 smo se z učenci razredne stopnje po opravljenem tradicionalnem slovenskem zajtrku odpravili na kmetijo Valterja Kardoša in Suzane Časar v Šalovcih, katera se ukvarjata s peko kruha in krušnih izdelkov na tradicionalen način.

Učencem sta predstavila postopek peke kruha, vsak pa si je tudi sam oblikoval svojo bageto in pleteno.

Medtem, ko se je kruh pekel, smo si ogledali živali na njihovi kmetiji.

Nato smo se okrepčali še s toplimi pletenimi in domačim sokom, za popotnico pa je vsak dobil svojo bageto.

Kako so učenci oblikovali svojo bageto in pleteno, si lahko ogledate na spletni strani šole.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

 21. 11. 2014 smo v skladu z navodili MKGP izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil sestavljen iz naslednjih živil:

kruha, mleka, jabolka, meda in masla lokalnih pridelovalcev.

Mleko in maslo so nam dobavile Pomurske mlekarne, Silvester Kučan iz Križevec nam je dobavil jabolka, ržen kruh nam je spekel Vater Kardoš iz Šalovec, med pa nam je podarilo Čebelarsko društvo iz Šalovec, za kar smo jim še posebej hvaležni.

IMG TRS 2

IMG TRS 1

 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, 21. 11. 2014

V petek, 21. 11. 2014, bomo v jedilnici ob 8.00 začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Učenci predmetne stopnje bodo nadaljevali s poukom po urniku.

Učenci razredne stopnje pa imajo ta dan naravoslovni dan. Obiskali bodo Valterja in Suzano, ki se ukvarjata s peko kruha in krušnih izdelkov.

Po kosilu bodo učenci vključeni v podaljšano bivanje. Prevozi bodo po ustaljenem urniku.

več…

Stran 52 od 58« Prva...102030...5051525354...Zadnja »
(Skupno 5,814 obiskov, današnjih obiskov 1)